Twój koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Numer części: 953001FA
EAN: 8716106852932
Jednostka: Sztuka
Informacje techniczne: Zakiszacz mikrobiologiczny Farma Sil jest dodatkiem do zakiszania pasz objętościowych takich jak trawy, koniczyna, zboża (GPS) i kukurydza. Dzięki wysokiej zawartości bakterii kwasu mlekowego znacznie poprawia wartość paszową sporządzanych kiszonek. Stosowanie zakiszacza Farma Sil umożliwia: ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie - ograniczenie strat w początkowej fazie zakiszania, szybkie obniżenie pH kiszonki, zwiększenie stabilności kiszonki, hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce, zwiększenie smakowitości kiszonk, wzrost pobrania - zwiększoną wartość pokarmową kiszonki, wzrost wydajności bydła mlecznego, ograniczenie wtórnej fermentacji po otwarciu pryzmy lub balotu. Dodatkowe zalety: preparat jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i maszyn, nie powoduje korozji maszyn, łatwy w stosowaniu, wysoka skuteczność działania i niskie koszty stosowania. 1 g zakiszacza Farma Sil zawiera 1 x 10 10 CFU bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum DSMZ 16627, Pediococcus acidilactici NCIMB 300005, Lactobacillus Paracasei NCIMB 30151 - szczep wytwarzający enzymy. Dawkowanie preparatu: 100 g na 10 ton zakiszanej masy. Przygotowanie i stosowanie roztworu: 100 g rozcieńczyć w 20 litrach wody i polewać równomiernie warstwy w silosie podczas napełniania lub stosując aplikator podczas zbioru. Przygotowany roztwór należy zużyć w ciągu 12 godzin.
Ilość w opakowaniu: 0,1 kg
Zawartość: 0.1 kg
Kształt: Preparat sypki
EAN: 8716106852932
Jednostka: Sztuka
Informacje techniczne: Zakiszacz mikrobiologiczny Farma Sil jest dodatkiem do zakiszania pasz objętościowych takich jak trawy, koniczyna, zboża (GPS) i kukurydza. Dzięki wysokiej zawartości bakterii kwasu mlekowego znacznie poprawia wartość paszową sporządzanych kiszonek. Stosowanie zakiszacza Farma Sil umożliwia: ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie - ograniczenie strat w początkowej fazie zakiszania, szybkie obniżenie pH kiszonki, zwiększenie stabilności kiszonki, hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce, zwiększenie smakowitości kiszonk, wzrost pobrania - zwiększoną wartość pokarmową kiszonki, wzrost wydajności bydła mlecznego, ograniczenie wtórnej fermentacji po otwarciu pryzmy lub balotu. Dodatkowe zalety: preparat jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i maszyn, nie powoduje korozji maszyn, łatwy w stosowaniu, wysoka skuteczność działania i niskie koszty stosowania. 1 g zakiszacza Farma Sil zawiera 1 x 10 10 CFU bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum DSMZ 16627, Pediococcus acidilactici NCIMB 300005, Lactobacillus Paracasei NCIMB 30151 - szczep wytwarzający enzymy. Dawkowanie preparatu: 100 g na 10 ton zakiszanej masy. Przygotowanie i stosowanie roztworu: 100 g rozcieńczyć w 20 litrach wody i polewać równomiernie warstwy w silosie podczas napełniania lub stosując aplikator podczas zbioru. Przygotowany roztwór należy zużyć w ciągu 12 godzin.
Ilość w opakowaniu: 0,1 kg
Zawartość: 0.1 kg
Kształt: Preparat sypki
5 Przedmioty
Brak opinii